Buffel Hoeve

Buffel Hoeve

Yes, je hebt een lekker weekendje voor de boeg!

Het Lekker Weekendje van De BuffelHoeve is dé manier om in het weekend te genieten van ons kwaliteitsvlees zonder gelijk een compleet pakket van een aantal kilo te hoeven bestellen.

Na de start met de biefstukjes is zijn nu ook de hamburgers per 2 stuks te krijgen! 

Lekker Weekendje: 

🥩 Twee stuks topkwaliteit biefstuk of hamburger

🥩 Hygiënisch en vers vacuum diepgevroren verpakt

🥩 Bij je thuis bezorgd óf zelf afhalen bij De Koeienkade in Muiden

🥩 Ook proberen? Bestellen kan via de shop of door even te mailen naar info@debuffelhoeve.nl! 


🥩 De makkelijkste manier om jezelf te verwennen met een mooi stuk vlees! ​​​​​​​Wel even op tijd je vlees ontdooien...

Snel, veilig en zonder kwaliteitsverlies het lekkerste vlees ontdooien, kan op een aantal manieren. 



Vlees ontdooien:
de beste manieren

Om vers diepgevroren vlees voedselveilig, smaakvol en sappig te houden, is de allerbeste manier er een waar je een beetje voor moet plannen en geduld voor moet hebben. 

In de koelkast

  1. Zorg dat de temperatuur in je koelkast ongeveer 4 graden Celsius is.
  2. Leg het vlees op een bord of in een bakje en dek het af met folie. Zo kan het niet lekken in je koelkast of op andere etenswaren.
  3. Plaats het vlees op de onderste plank van de koelkast. (Warmte stijgt omhoog - ook in je koelkast.)
  4. Maak het ontdooide vlees zo snel mogelijk klaar als het is ontdooid.
  5. Een goed biefstuk ontdooi je het liefst al 24 uur van tevoren. Zo kan het vlees zo mals mogelijk klaargemaakt worden voor de pan of barbecue. Zeker bij grotere of dikkere stukken vlees loont het om op tijd te beginnen. 
  6. Zorg ervoor dat de vleessappen van het biefstuk niet kunnen lekken op andere etenswaren. Was het bordje of de schaal waarop het rauwe vlees heeft gelegen eerst af, voordat je er weer etenswaren op legt.

In ijswater

  1. Vlees ontdooien in ijswater gaat veel sneller dan vlees ontdooien in de koelkast. Het is wel ook wat bewerkelijker, want het ijswater moet wel ijswater blijven en mag nooit opwarmen.
  2. Het vleesoppervlak blijft op een voedselveilige koude temperatuur terwijl de kern van het vlees toch vrij snel ontdooit.
  3. Dompel het luchtdicht verpakte vlees onder in een bakje of kom met ijswater (of zeer koud water). Plaats het bakje of de kom in de koelkast. Zo neemt het ijswater geen omgevingswarmte op.
  4. Bij grote stukken vlees moet je het ijswater om de 30 minuten verversen zodra de temperatuur van het water te hoog wordt (als het ijs volledig weggesmolten is). 0,5 kg vlees kun je zo in minder dan een uur ontdooien. Bij grotere stukken vlees reken je best op een half uur per 0,5 kg vlees.
  5. Maak het ontdooide vlees zo snel mogelijk klaar eens het is ontdooid.

Vlees ontdooien:
de slechtste manieren

Er zijn natuurlijk óók manieren om vlees te ontdooien waardoor je vrij zeker weet dat je eindigt met een deurmat of stuk hout in plaats van een sappig vleesje. 

Biefstuk ontdooien in de magnetron

Ontdooien in een magnetron gaat snel maar heeft invloed op de kwaliteit van het vlees, omdat de buitenkant vaak al een beetje gaar wordt terwijl de binnenkant nog bevroren is. 

Vlees ontdooien in warm water

Door het warme water krijgen bacterien in het vlees veel sneller de kans om zich te vermenigvuldigen voordat het vlees uberhaupt ontdooid is. Moet je niet willen! (Daarom wel: ontdooien met ijswater.)

Vlees ontdooien op kamertemperatuur

Ook hier weer: doordat het vlees niet voldoende gekoeld blijft, zullen schadelijke bacterien een veel grotere kans krijgen om zich te ontwikkelen. 

Have yourself a very Lekker Weekendje!




Afbeelding